Senegal
Door: Renee
Blijf op de hoogte en volg Renee
19 Maart 2012 | Senegal, Ziguinchor
We zijn hier rond de middag aangekomen zonder problemen. We zijn aangekomen op het campament sindeye. Dit was nu echt Afrika, overal palmbomen en groen. Het was erg gezellig, er is Jambee voor ons gespeeld bij een kampvuur en we hebben weer eens echt afrikaans gedanst. Hierna zijn Ik, Dieuwertje en Felien waren mee gevraagd naar de disco. Dus wij dachten oh wat leuk, midden in de rimboe in een riete hutje was de disco erg afrikaans en wij waren de enigste toebabs (blanken). Maar we hebben ons prima vermaakt en het was super gezellig. De volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken om wat spullen naar een lokaal ziekenhuisje te brengen.
Hier is 1 verpleegkundige werkzaam, deze werkt van 08.00 tot 12.00uur maar meestal loopt dit uit tot in de middag. Wanneer er in de avond nog zorg nodig is gaat deze verpleegkundige op huis bezoek. Het was een erg klein ziekenhuisje met maar 4 bedden en een spreekkamer. De verpleegkundige had wel een mooi boek om zijn patiënten in de registreren.
Hierna zijn we nog langs een imker geweest om deze wat materialen te geven. Deze gebruikte nog rook om de bijen te verjagen omdat hij geen beschermde kleding had, nu heeft hij deze wel en hij was hier erg blij mee.
Maandag zijn we naar ziguinchor gereden hier zijn we nu aangekomen in een mooi huis midden in de stad. We verblijven hier 4dagen. Het is een huis met 2 verdiepingen we maken nu alleen gebruik van de 1ste verdieping tot woensdag dan zulle er nog meer studenten hier komen. Iedereen heeft een eigen 2 persoonskamer en er is een keuken en woonkamer. Bijna net als thuis alleen dan in Afrika. Morgen gaan we naar de verpleegkundige opleiding hier en woensdag naar het psychiatrisch ziekenhuis. Ik ben erg benieuwd wat we hier weer zullen zien en leren.
Liefs Renee, Marjan & Dieuwertje.
20 Maart 2012 - 12:21
Miny:
Fijn dat jullie er weer zo snel zijn . Wat een temperatuur daar is dit wel te doen voor de blanke nederlander Kennen we jullie wel terug straks met die mooie bruine kleur Wat een belevenis allemaal, werken, disco, zonnen, reizen, afzien, samen alles verwerken, en dan ook nog half brabant mee laten genieten . Wat een energie steken jullie allemaal hierin .Het moet toch een fijn gevoel geven als je daar zoveel mensen blij kunt maken met zoiets kleins wat wij niet kunnen bevatten Bedankt weer voor het moooie verhaal en word vervolgd .Tot volgende keer maar weer . Groetjes en ga zo door wij duimen voor jullie Liefs Miny
25 Maart 2012 - 06:35
Papssssss:
Powergirls in de rimboe :+))))
Yepsssss wat een verschil met ons kleine ( veilige) gecompliseerde nederlandje huh?
Zal wel weer wennen zijn als je strakkies terug bent en weer gewoon tussen de bleekscheten op de dansvloer staat en weer pak weg 2 eurie betaald voor een klein pilsje PFFFF.
Geniet evan en see ya soon...
Dikkuhhhhhhhh Knuffff Tonny